Κοπή δέντρων

Ψηλά δέντρα

Εμπιστευτείτε μας στην κοπή ψηλών δέντρων

Τα ψηλά δέντρα είναι από τα χαρακτηριστικά ενός τοπίου, αλλά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Όταν ένα δέντρο μολυνθεί από παράσιτα, χτυπηθεί από κεραυνούς ή αποτελεί κίνδυνο για το σπίτι σας, έφτασε η ώρα για να το αφαιρέσετε.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να το διαχειριστείτε και εσείς, αλλά σε άλλες χρειάζεται η συνδρομή ενός επαγγελματία. Καλέστε έναν επαγγελματία εάν το δέντρο που θέλετε να κόψετε έχει έναν κορμό διαμέτρου άνω των 40 cm ή εάν υπάρχουν κτίρια κοντά ή άλλα εμπόδια που μπορεί να χτυπηθούν όταν πέσει (όπως αυτοκίνητα, καλώδια της ΔΕΗ κτλ). 

Γιατί το κάνουμε αυτό;

Η κοπή και η φροντίδα του χώρου και του δέντρου γίνεται προσεκτικά από επαγγελματίες που γνωρίζουν τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί τα λάθη κοστίζουν σε κατεστραμένη περιουσία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κλαδέψετε ένα δέντρο - το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια. Πρέπει να αφαιρεθούν τα κλαδιά που προεξέχουν. Τα κλαδιά που εμποδίζουν την ορατότητα κοντά σε δρόμους και διασταυρώσεις θα πρέπει επίσης να κόβονται.

Τα νεκρά κλαδιά πρέπει να κόβονται, μαζί με όσα διασχίζουν και τρίβονται μεταξύ τους. Οι σωστές τεχνικές κλαδέματος θα βοηθήσουν το δέντρο να αναπτύξει ισχυρές ρίζες, ώστε να αντέξει τις καταιγίδες. Το κλάδεμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ενίσχυση του σχήματος και την τόνωση της παραγωγής φρούτων.

Μερικά από τα μυστικά στην κοπή ψηλών δέντρων

Ο καλύτερος χρόνος για κλαδέματα είναι στα τέλη του φθινοπώρου ή του χειμώνα. Επειδή ο χυμός των δέντρων δεν είναι τόσο πολύς, η απώλεια χυμού ελαχιστοποιείται και το δέντρο δεν θα κινδυνέψει. Τα έντομα είναι επίσης αδρανή, βοηθώντας στην πρόληψη της μόλυνσης. Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα κλαδιά των δέντρων πρέπει πάντα να κόβονται σε έναν κόμβο ή στο σημείο όπου το κλαδί συνδέεται με άλλο κλαδί. Το κόψιμο πρέπει να βρίσκεται ακριβώς έξω από την κορυφογραμμή του φλοιού που αναπτύσσεται σε αυτήν τη διασταύρωση. Στρέψτε την περικοπή, δημιουργώντας όσο το δυνατόν μικρότερο στέλεχος κλαδιών. 

Αραίωση κορώνας: Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κυρίως σε σκληρά ξύλα. Είναι μια προσεκτικά και ιδιαίτερα επιλεκτική αφαίρεση κλαδιών στο στέμμα του δέντρου. Μην κλαδεύετε περισσότερο από το ένα τέταρτο. 

Ενώσεις σχήματος V: Τα κλαδιά που χωρίζονται σε αιχμηρό σχήμα V θα έχουν μια σφήνα φλοιού ανάμεσα σε αυτό. Αυτή η σφήνα αντιπροσωπεύει ένα αδύναμο σημείο στο δέντρο και ένα κλαδί θα πρέπει να αφαιρεθεί. 

Αύξηση κορώνας: Τα κλαδιά που κρέμονται χαμηλά αποτελούν πρόβλημα για τους πεζούς και πρέπει να απομακρύνονται. 

Το κλάδεμα μεγάλων κλάδων απαιτεί τα σωστά εργαλεία. Επίσης σημαντική είναι και η μεταφορά των κομμένων κλαδιών και η περιποίηση του χώρου που θα μείνει. Προσλάβετε μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσία κοπής δέντρων εάν δεν αισθάνεστε άνετα να ολοκληρώσετε τη δουλειά μόνοι σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να δούμε μαζί την ανάγκη σας και να βρούμε την κατάλληλη λύση. 

Διεύθυνση

Αετόπετρας, 161, Ίλιον
13123 Πετρούπολη, Ελλάδα

Επικοινωνία

Email: info@compassanipsotiki.gr
Τηλέφωνο: +30 6932292792