Πώς γίνεται ασφαλής μετακόμιση του ψυγείου με γερανομεταφορές

by Admin
44 λεπτά
Πώς γίνεται ασφαλής μετακόμιση του ψυγείου με γερανομεταφορές

Ένα ψυγείο είναι από τα πιο δύσκολα αντικείμενα να μεταφερθούν σε μια μετακόμιση. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια ογκώδη και βαριά συσκευή, επιπλέον χρειάζεται μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μην υπάρξει διαρροή στα υγρά του συμπιεστή. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε το ψυγείο μπορεί να καταστραφεί ολοσχερώς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ψυγείο καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του θα πρέπει να είναι όρθιο, να έχει ελάχιστα επικλινή θέση και σίγουρα να μη μπει ποτέ ξαπλωτό. Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος, για να γίνει κάτι τέτοιο αποτελεσματικά είναι με τις γερανομεταφορές.

Ας δούμε παρακάτω όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, όταν κάνετε μετακόμιση, ώστε το ψυγείο σας να φτάσει σώο και αβλαβές στον προορισμό του.

1.      Αδειάστε το ψυγείο

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά οφείλουμε να το πούμε. Πρώτα θα πρέπει να αφαιρέσετε τα πάντα μέσα από το ψυγείο. Δηλαδή, όχι μόνο τα φαγητά, αλλά και τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου. Διαφορετικά, μπορεί να προκληθεί ζημιά στο εσωτερικό του. Ο πιο απλός τρόπος είναι να μεταφέρετε τα πράγματα του ψυγείου σε μια σακούλα που διατηρεί την ψύξη για λίγες ώρες.

2.      Αποσυνδέστε τα καλώδια και τους σωλήνες

Στα καινούργια ψυγεία, είναι πολύ απλό να αποσυνδέστε τα καλώδια και τους σωλήνες του ψυγείου, αλλά στα παλαιότερα ίσως χρειαστείτε τη βοήθεια υδραυλικού. Οι υπεύθυνοι της μεταφοράς δεν αναλαμβάνουν αυτή την εργασία για λόγους ευθύνης.

3.      Αφαιρέστε τις πόρτες, εάν είναι απαραίτητο

Μόλις το ψυγείο έχει αποψυχθεί και στεγνώσει καλά, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε τις πόρτες του. Αυτό χρειάζεται, αν το ψυγείο έχει μη τυποποιημένες διαστάσεις, οπότε δεν μπορεί να περάσει από τις πόρτες. Αυτό μπορείτε να το αποφύγετε μόνο αν βγάλετε το ψυγείο από το μπαλκόνι της κουζίνας με γερανό για μεταφορές.

4.      Προστατέψτε τα δάπεδα, τους τοίχους και το ψυγείο

 

Είναι πολύ σημαντικό να καλύψετε το ψυγείο, έτσι ώστε αφενός να προστατέψετε αυτό αλλά και τους τοίχους από τις γρατζουνιές. Ειδικά αν πρόκειται το ψυγείο να μεταφερθεί για μεγάλη απόσταση, μέχρι να τοποθετηθεί στο φορτηγό, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν προστατευτικά σε αυτό, ώστε να μη γίνει ζημιά στο δάπεδο και στους τοίχους.

5.      Μετακινήστε το ψυγείο με τρέιλερ

 

Χωρίς κάποιο είδος μηχανικής βοήθειας, δηλαδή πολύ απλά χωρίς τη δύναμη του τροχού, δεν είναι δυνατόν να μετακινηθεί κάτι τόσο βαρύ όσο το ψυγείο. Είτε γίνει μεταφορά του ψυγείου με ανυψωτικό μηχάνημα από το μπαλκόνι είτε μέσω της σκάλας, είναι απαραίτητο το ψυγείο να μπει σε τρέιλερ με τροχούς, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια τόσο για το ίδιο και τους τοίχους όσο και για τη σωματική ακεραιότητα του ατόμου που το μεταφέρει.

Φυσικά, την τοποθέτηση του ψυγείου στο τρέιλερ αναλαμβάνει ο ειδικός για τις μεταφορές, ο οποίος φέρνει και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

6.      Τοποθετήστε το ψυγείο στο ανυψωτικό μηχάνημα ή/ και στο φορτηγό

Το τελευταίο στάδιο της μετακόμισης ενός ψυγείου είναι η μεταφορά του ψυγείου από το τρέιλερ στο ανυψωτικό μηχάνημα και ύστερα στο φορτηγό. Αν δεν υπάρχει ανυψωτικό μηχάνημα, θα πρέπει το ψυγείο να μεταφερθεί από τη σκάλα, κάτι το οποίο έχει περισσότερα ρίσκα βλάβης του, αλλά και ζημιάς στους τοίχους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να ασφαλιστεί σωστά το ψυγείο στο τρέιλερ, στο ανυψωτικό μηχάνημα και στο φορτηγό, έτσι ώστε να μην χτυπήσει κατά τη μεταφορά, αλλά και να μην υπάρξει καμία διαρροή του ψυκτικού υγρού.

Η Compass Ανυψωτική αναλαμβάνει τη μετακόμιση του ψυγείου και όλων των συσκευών με μεταφορά με γερανό, διασφαλίζοντας την απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.