Μεταφορά πιάνου: Μία υπόθεση αυστηρά για επαγγελματίες

by Admin
152 λεπτά
Μεταφορά πιάνου: Μία υπόθεση αυστηρά για επαγγελματίες

Ορισμένες μεταφορές αν επιχειρήσουμε να τις κάνουμε χωρίς τη συμβολή κάποιου επαγγελματία με γνώσεις και εμπειρία, μπορεί να προκληθούν ζημιές είτε ακόμα και τραυματισμοί. Η μεταφορά πιάνου ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μιας και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η μυϊκή δύναμη για να μετακινηθεί ένα πιάνο. Ωστόσο, η προστασία του οργάνου είναι εξίσου σημαντική και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ίσως γνωρίζετε ότι ένα πιάνο έχει 88 πλήκτρα, αλλά ξέρετε ότι πολλά πιάνα έχουν πάνω από 10.000 κινούμενα μέρη; Η μετακίνηση ενός τέτοιου λεπτού, βαριού και περίπλοκου οργάνου χωρίς ζημιά είναι δύσκολη και οι επαγγελματίες είναι καλύτερα εξοπλισμένοι, για να το κάνουν με ασφάλεια. Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους η μεταφορά ενός πιάνου είναι καλύτερο να γίνεται από επαγγελματίες.

Θυμηθείτε ότι το πιάνο είναι βαρύ

Και όταν λέμε βαρύ, εννοούμε πολύ βαρύ, αφού μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 600 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι η μεταφορά του θα συναντήσει σοβαρές δυσκολίες, αν ενδιάμεσα παρεμβάλλεται σκάλα.

Μετρήστε το νέο χώρο

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πιάνο σας θα ταιριάζει στη νέα του θέση. Μετρήστε το δωμάτιο, τις πόρτες και τις σκάλες του καινούριου σπιτιού, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στη διαδρομή.

Ο κατάλληλος εξοπλισμός

Θα χρειαστούν σίγουρα ράγες πιάνου, ιμάντες και ειδικά μαξιλάρια για τη μεταφορά. Ειδικά για ένα μεγάλο πιάνο, απαιτείται επιπλέον σανίδα ολίσθησης με προσεκτικό δέσιμο με τους ιμάντες και επένδυση, ενώ θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι η σανίδα αυτή είναι στο σωστό μέγεθος για το πιάνο σας.

Το σωστό μέγεθος φορτηγού

Υπολογίστε ότι εκτός από το φορτηγό θα έχετε πολλά ακόμα πράγματα που θα πρέπει να μεταφέρετε.. Διαθέτουμε οχήματα ειδικά για τέτοιου είδους εργασίες.

Φτιάξτε ένα μονοπάτι

Για να μη χτυπηθεί το πιάνο, είναι βασικό να έχουμε δημιουργήσει ένα μονοπάτι χωρίς εμπόδια τόσο στο παλιό σπίτι μέχρι την πόρτα όσο και στο νέο σπίτι από την πόρτα μέχρι τη νέα θέση του οργάνου.

Μεταφορά στο φορτηγό

Το πιάνο είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να φορτωθεί στο φορτηγό, ενώ απαραίτητο είναι να βεβαιωθούμε ότι είναι δεμένο με ασφάλεια. Το πιάνο ασφαλίζεται  με ιμάντες και σχοινιά, για να αποφύγουμε τους κλυδωνισμούς του κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Συντονίστε το πιάνο αμέσως μετά τη μετακίνηση

Η μετακίνηση ενός πιάνου, ακόμα και όταν όλα πάνε καλά, μπορεί να προκαλέσει τον αποσυντονισμό του οργάνου. Να είστε προετοιμασμένοι να το συντονίσετε ξανά μετά τη μεταφορά, εκτός αν ο κατασκευαστής του σας συστήσει να περιμένετε ένα μήνα πριν το κάνετε.

Καλέστε μας για τη μεταφορά του δικού σας πιάνου και αφεθείτε στα χέρια των επαγγελματιών.