Καλαθοφόρα: 4 σημαντικά πλεονεκτήματα στις επισκευές και συντηρήσεις κτιρίων

by Admin
41 λεπτά
Καλαθοφόρα: 4 σημαντικά πλεονεκτήματα στις επισκευές και συντηρήσεις κτιρίων

Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν σε μεγάλο ύψος, όπως το βάψιμο ενός ψηλού κτιρίου ή η επισκευή μαρκίζας παρουσιάζουν συχνά σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ασφάλειας και αποδοτικότητας.

Οι σκάλες και οι σκαλωσιές όχι μόνο είναι επικίνδυνες για το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά δεν είναι καθόλου πρακτικές, εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό την εργασία και κοστίζουν πολύ.

Η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι τα καλαθοφόρα, τα οποία αποτελούν την πιο οικονομική και ασφαλή επιλογή για εργασίες σε μεγάλο ύψος.

Ας δούμε παρακάτω συνοπτικά τα βασικότερα πλεονεκτήματά τους.

Εφαρμογή σε πολλές περιπτώσεις

Τα καλαθοφόρα είναι γερανοί, οι οποίοι σηκώνουν ένα ειδικά προσαρμοσμένο καλάθι, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένας άνθρωπος. Η διαφορά τους δηλαδή με τους κλασικούς γερανούς είναι ότι δεν σηκώνουν κάποιο φορτίο, όπως μια παλέτα ή ένα κοντέινερ, αλλά ένα κουβούκλιο, το οποίο έχει διαμορφωθεί, ώστε να σηκώνει με ασφάλεια το άτομο που δουλεύει.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού, σε οποιοδήποτε σημείο έχει πρόσβαση ένας γερανός. Οι εφαρμογές των καλαθοφόρων περιλαμβάνουν καθαρισμούς, επισκευές και συντηρήσεις κτιρίων και παραθύρων, τοποθετήσεις επιγραφών, κοπή δέντρων, αλλαγή λαμπτήρων σε γήπεδα, αλλά και βιντεοσκόπηση εκδηλώσεων.

Εύκολη πρόσβαση

Ο λόγος που τα καλαθοφόρα χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως είναι προφανής. Έχουν πρόσβαση ακόμα και σε δυσπρόσιτα σημεία και μεγάλα ύψη χωρίς να απαιτείται εκτεταμένος εξοπλισμός. Αντί, δηλαδή, να χρειαστεί ολόκληρη εγκατάσταση με σκαλωσιές, ο γερανός τοποθετείται σε ένα σταθερό σημείο και το άτομο στο καλάθι κάνει όλες τις εργασίες που χρειάζονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Χαμηλό κόστος

Υπάρχει ένας μύθος ότι η ενοικίαση γερανού είναι ακριβή. Ωστόσο, το να νοικιάσει κανείς σκαλωσιές είναι πολύ ακριβότερο. Πολύ απλά γιατί όλη η διαδικασία διαρκεί περισσότερο. Άρα η αμοιβή του εργατικού δυναμικού αλλά και η συνολική ενοικίαση έχουν μεγαλύτερο κόστος.

Με την ενοικίαση καλαθοφόρου, οι εργασίες τελειώνουν γρήγορα, σωστά, χωρίς καμία ζημιά και καθυστέρηση. Οπότε η απόσβεση του αρχικού κόστους έρχεται άμεσα.

 

Ασφάλεια

Τα καλαθοφόρα είναι και πολύ πιο ασφαλή από οποιαδήποτε άλλη επιλογή για εργασίες σε μεγάλο ύψος. Εφόσον ακολουθούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται για τη μεταφορά και εργασία ανθρώπων σε γερανούς, τότε ο εργαζόμενος είναι πολύ πιο προστατευμένος σε σχέση με την εργασία πάνω σε μια σκαλωσιά.

Η πρόσβαση γίνεται εύκολα, ο γερανός είναι σταθερός και κάθε εργασία τελειώνει σε μικρότερο χρόνο. Βεβαίως, ο χειριστής του γερανού θα πρέπει να έχει ειδική άδεια, το μηχάνημα να είναι πιστοποιημένο και να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των ατόμων που χρησιμοποιούν το καλαθοφόρο.

Επικοινωνήστε με την Compass Ανυψωτική, για να σας ενημερώσουμε για τις προϋποθέσεις ασφαλείας που τηρούμε με βάση αυστηρές προδιαγραφές, και να επωφεληθείτε από τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα ενός καλαθοφόρου στις εργασίες σας.